Ko smo mi?

Moje ime je Amra Hasić, rođena sam u Tuzli 1979.g., a nastanjena sam u Gradačcu od 2016.g., gdje živim sa suprugom. Profesorica sam Historije, ali sam nezaposlena u struci i trenerica sam pedagoškog alata ˝Sjećanje u pokretu˝. Završila sam mnoge edukacije i kurseve, i volontirala u nekoliko organizacija, tj. Udruženja. Jedan od posebnih kurseva, bilo je i crtanje na staklu 2013.g., koje me posebno oduševilo. To je tehnika crtanja, koja opušta, donosi mir i spokoj.
Ljubav ka slikanju nosim još iz djetinjstva. A posebno, želim pomenuti riječi profesorice likovne umjetnosti u Gimnaziji˝MEŠA SELIMOVIĆ˝Tuzla, koje su mi se urezale u sjećanje, prilikom pregleda sveske, gdje smo radili historiju umjetnosti, su: - ˝Sveska je više od 5, ali ne postoji veća ocjena˝. Od tada, posebno me privlači crtanje historijskih znamenitosti, što je možda i uticalo na moj odabir buduće profesije... Sve svoje uradke  u početku sam poklanjala za posebne prilike, kako obitelji, tako i prijateljima i poznanicimi.

Dolaskom u Gradačac, hobby mi je postao trenutno posao, ali uglavnom, radim ono što volim. FB stranicu Zen Art Gradacac, smo pokrenuli 2017 g., i imali smo prvo izlaganja suvenira na Sajmu u Gradačcu, čime smo imali i prvu javnu promociju. Zen Art Gradačac bavi se izradom suvenira (franc. souvenir - sjećanje, uspomena) i to: crtanje na staklu, porculanu, slikanje na platnu i zidu, kao i izrada magneta. Svi ručno oslikani motivi su kulturno - historijskog karaktera, čime promovišemo BiH naslijeđe i turizam. Osim toga, na suvenirima crtam i motive prirode, textualan prikaz, motive iz crtića i sporta.

Posebno izrađujemo suvenire sa motivom po Vašoj želji. Zbog toga je Zen Art Gradačac tu, samo za Vas!

Naš naziv

Zen Art Gradačac

Nosi ime  po našoj ljubimici, aljaškom malamutu - ZEN. Sama riječ zen ima više objašnjenja i definicija, a odnosi se na donošenja svog života u ravnotežu. To je stav koji označava svjesnost življenja u sadašnjosti i življenja svakog trenutka u potpunosti. Također, i riječ art ima više objašnjenja, ali u našem slučaju, predstavlja umjetnost.

Riječ autora
Zen Art Gradačac

Moje ime je Amra, i autor sam stranice Zen Art Gradacac. Crtanje je moj hobby i trenutni posao. Izradom suvenira nastojim da promovišem ovaj vid umjetnosti, promociju kulturno - historijskih znamenitosti, kako lokalnih, tako i cijele BiH. Suvenir predstavlja i promociju turističke zajednice - uspomena, koju nosimo sa naših putovanja itd.

Amra Hasić